Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2020: Long Play -media

13.10.2020
Long Playn työryhmä.

Työryhmä palkittiin vuonna 2020 kunnianhimoisesta digitaalisen journalismin edelläkävijä Long Play -mediasta.

Työryhmä: toimittaja, tietokirjailija Hanna Nikkanen, päätoimittaja Antti Järvi, toimitussihteeri Ilkka Karisto, toimittaja, journalismin lehtori Reetta Nousiainen, toimitusjohtaja Jussi Ruusila, toimittaja, käsikirjoittaja Riku Siivonen, toimituspäällikkö Anu Silfverberg, toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo ja toimittaja, käsikirjoittaja Ilkka Pernu.

Journalismin muodot ja ansaintamallit ovat voimakkaassa murroksessa. Long Play on vakiinnuttanut asemansa perusteelliseen taustatyöhön ja faktoihin pohjautuvan digitaalisen journalismin edelläkävijänä.

Vuonna 2013 perustettu Long Play julkaisee laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja tutkivaa journalismia 12 artikkelia vuodessa. Ilman mainoksia toimiva ja lukijoiden rahoittama Long Play tarjoaa lahjakkaille, riippumattomille toimittajille tärkeän julkaisuväylän ja mahdollisuuden syventyä kunnolla käsittelemiinsä aiheisiin. Lisäksi se julkaisee ilmaisia lyhyitä juttuja, lukijakirjeitä ja järjestää kirjoittajakoulutusta.

Journalistisesti kunnianhimoinen Long Play tarjoaa erinomaisen vastapainon nopeatempoiselle ja kaupallistuvalle uutisjournalismille. Se nostaa esille vaiettuja tai vähemmälle huomiolle jääneitä aiheita ja käsittelee niitä informatiivisesti mutta myös viihdyttävästi.

Long Play toimii tärkeänä esikuvana laatujournalismin kehittämiselle ja tuo journalismia nuoremman yleisön tietoisuuteen. Näin Long Play omalta osaltaan vahvistaa sananvapautta ja demokratiaa.

Kuvaaja: Jaakko Lukumaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös