Taidehistorioitsija Leena Elina Valkeapää perehtyi oman kotipitäjänsä Sääksmäen helkajuhlaperinteeseen ja päätyi tutkimaan kansallispukujen historiaa. Pukujen kehityksen prosessi kiinnostaa häntä enemmän kuin alkuperäiset puvut.
Vuoden 2025 apurahojen haku aukeaa toukokuussa. Apurahainfossa käydään läpi keskeiset asiat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) myöntämistä apurahoista ja neuvotaan, kuinka kirjoittaa hyvä hakemus.
Kansainvälisen ENRESSH-verkoston (European Network for Research Evaluation in the Social Sciences and Humanities) organisoima RESSH2025-konferenssi järjestetään 19.–21.5.2025 Helsingissä.
Avoimen oppimisen asiantuntijaryhmässä valmistellaan avoimen oppimisen MOOC-verkkokurssia. Työskentely on edennyt avoimia oppimis- ja opetuskäytänteitä hyödyntäen.
Tarinallisuus tekee tutkimustiedosta ymmärrettävää ja vaikuttavaa, mutta sen käyttö vaatii tarkkaa harkintaa. Miten tarinankerronnan valinnat muokkaavat yleisön käsitystä aiheesta, ja millaisia eettisiä kysymyksiä tiedonjulkistajan on pohdittava?
Miten tutkimusorganisaatioiden tukipalvelut voivat tukea ja kehittää laajemman tutkimukseen osallistumisen käytäntöjä? Mitä tutkija tarvitsee? Miten tarpeisiin voidaan vastata? Tervetuloa yhteisen äärelle kysymään ja pohtimaan!
Millaista on avoimen lisenssin mahdollistama tekoälytehostettu muuntelu? Entä mitä ovat Creative Commonsin kehittämät preference signals ja mitä ne tarkoittavat avoimien oppimateriaalien kannalta?
TJNK:n Tietokirjakahvilat on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät tietokirjojen ja muun yleistajuisen tiedonjulkistamisen parissa. Aiempien tilaisuuksien aiheina ovat olleet esimerkiksi tietokirjallisuuden rahoitus sekä eettiset käytännöt.