Ella Ranta börjar som TJNK:s informatör

3.10.2024
Foto av en person.

Ella Ranta har anslutit sig till sekretariatet för Delegationen för Informationsspridning (TJNK) som ny medlem. Ella kommer att arbeta med kommunikation och evenemang på TJNK.

Den tillfälliga tjänsten kommer särskilt att fokusera på seminariedagen för vetenskapskommunikatörer på Vetenskapsdagarna 2025, som kommer att fortsätta debatten om den vetenskapsbarometer som ska publiceras hösten 2024. Det tidigare seminariet 2023 fokuserade också på barometern som publicerades hösten 2022, som för första gången bedömde medborgarnas attityder till vetenskap i samband med coronapandemin och den förändrade säkerhetsmiljön.

Ella har tidigare arbetat som praktikant med kommunikation och produktion av Vetenskapsdagarna och Vetenskapens natt 2023. Efter praktiken tog hon sin masterexamen i statsvetenskap med politisk historia som huvudämne och arbetade som administrativ assistent på Undervisnings- och kulturministeriet.

Vetenskapsbarometern är en undersökning utförd på uppdrag av föreningen för forskningsinformation Tieteen tiedotus. Det mäter medborgarnas syn på vetenskap. Nästa Vetenskapsbarometer publiceras den 14 november.

Vetenskapsdagarna, som ordnas vartannat år i olika universitetsstäder, är det största vetenskapsevenemanget i Finland. Vetenskapsdagarna 2025 ordnas 8-12.1. Evenemanget samordnas av Vetenskapliga samfundens delegationen. Det fullständiga programmet publiceras i oktober. 

Kontaktinformation: 

Ella Ranta
tel. 044 325 4214
ella.ranta(at)tjnk.fi

Du kan också vara intresserad av