Vastaa kyselyyn tiedetapahtumista Suomessa

9.10.2019
""

Tiedote.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) yhteinen tiedekasvatushanke luotaa suomalaisen tiedekasvatuksen kenttää laaja-alaisen ja elinikäisen tiedeoppimisen näkökulmasta. Osana hanketta keräämme nyt tietoja Suomessa järjestettävistä tiedetapahtumista.

Tiedetapahtumilla tarkoitetaan tapahtumia, joiden tarkoituksena on tarjota yleisölle tietoa tieteen tekemisestä ja tutkimuksen tuloksista yleistajuisessa muodossa sekä mahdollistaa keskustelu tutkijoiden ja yleisön välillä. Esimerkiksi erilaiset seminaarit, messutapahtumat ja näyttelyt ovat tällaisia tiedetapahtumia.

Kyselyn avulla kartoitamme erilaisten tiedetapahtumien järjestäjiä, konsepteja, yleisöjä, tavoitteita ja vaikuttavuutta. Kysely on osa hankkeen selvitystyötä, jonka pohjalta muodostetaan kokonaiskuva tiedekasvatusta Suomessa toteuttavista tahoista ja toiminnoista sekä laaditaan suosituksia ja toimenpideohjelma tiedekasvatuksen edistämiseksi.

Kysely on suunnattu kaikille tiedeviestinnän ja -kasvatuksen kentällä Suomessa toimiville tahoille. Kyselyyn voi vastata lokakuun ajan täällä.

Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin täällä.

Lisätietoja hankkeesta ja kyselystä antaa hankkeen suunnittelija Sara Takala, p. 044 739 6560 tai sähköpostitse sara.takala(at)tsv.fi.

Piirroskuva: Linda Saukko-Rauta/Redanredan

Sinua saattaisi kiinnostaa myös