Kommentoi tiedekasvatuksen suosituksia!

11.5.2020
Värikyniä spektrin mukaisessa järjestyksessä.

Kommentointiaikaa on jatkettu 14.6.2020 asti.

Tiedekasvatuksen suositukset tarjoavat suuntaviivoja ja innoitusta kaikille tieteen, oppimisen ja kasvatuksen parissa toimiville tahoille. Suositusten pääteemat ovat tiedekasvatuksen saavutettavuus, laaja-alaisuus ja toimijalähtöisyys sekä yhteistyön edistäminen.

Tiedekasvatuksen kansallisten suositusten laatiminen on osa Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) yhteistä Selvitystyö ja suosituksia tiedekasvatuksen tueksi -hanketta. Suositukset julkaistaan syksyllä 2020.

Tiedekasvatuksen suositusten toteuttamisen tueksi laaditaan toimenpideohjelma, joka tarjoaa konkreettisempia ehdotuksia tiedekasvatuksen järjestämiseksi. Tieteellisillä seuroilla on erityinen asema toimenpideohjelman laatimisessa. Työ alkoi 16.4. järjestetyssä työpajassa ja jatkuu syksyyn 2020 asti. Seuraa tiedotusta TSV:n ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tiedotuskanavilta ja osallistu tiedekasvatuksen yhteiskehittämiseen.

Tiedekasvatushankkeen suunnittelija Sara Takala siirtyi huhtikuun lopussa uusiin tehtäviin, ja hankkeen koordinoinnista vastaa vuoden 2020 loppuun asti koordinaattori Anni Sairio.

Tiedekasvatuksen kansallisia suosituksia pääset kommentoimaan verkkopalvelussa (siirryt toiselle sivustolle). 

Lataa tästä suositusluonnos PDF-tiedostona.

Lisätietoja: koordinaattori Anni Sairio, anni.sairio(at)tsv.fi, puh. 044 7376 381.

Kuva: Sara Torda, Unsplash

Sinua saattaisi kiinnostaa myös