Tervetuloa mukaan tiedekasvatus-hankkeeseen!

24.9.2019
Palapelinpaloja.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) yhteinen tiedekasvatushanke luotaa suomalaisen tiedekasvatuksen kenttää laaja-alaisen ja elinikäisen tiedeoppimisen näkökulmasta.

Kutsumme nyt alan asiantuntijoita ja muita aiheesta kiinnostuneita mukaan työstämään suosituksia ja toimenpideohjelmaa tiedekasvatuksen edistämiseksi.

Selvitystyö ja suosituksia tiedekasvatuksen tueksi -hankkeen tavoitteena on laajentaa tiedekasvatuksen konsepti kattamaan kaikki tieteenalat sekä rakentaa pohjaa laaja-alaista ja elinikäistä tiedekasvatusta tukevalle verkostolle. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi hankkeessa muodostetaan kokonaiskuva tiedekasvatusta Suomessa toteuttavista tahoista ja toiminnoista, laaditaan suosituksia näiden tahojen yhteistoiminnan lisäämiseksi sekä laaditaan toimenpideohjelma tieteellisten seurojen roolin tukemiseksi tiedekasvatuksessa.

Suositukset ja toimenpideohjelma laaditaan yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Työskentely tapahtuu hankesuunnittelijan johdolla työryhmissä, joihin kutsumme lämpimästi mukaan kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Suositusten ja toimenpideohjelman laatiminen polkaistaan käyntiin kaikille avoimessa aamiaistilaisuudessa perjantaina 25.10.2019 klo 9.30–12.00 Tieteiden talon salissa 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Tilaisuudessa kuullaan hankkeen tavoitteista ja etenemisestä sekä muodostetaan vapaamuotoiset työryhmät työstämään suosituksia ja toimenpideohjelmaa.

Tilaisuus ja työryhmien jäsenyys ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Toivomme tilaisuuden osallistujilta kiinnostusta olla mukana hankkeen toteuttamisessa, mutta olet erittäin tervetullut myös vain kuulemaan hankkeesta ja osallistumaan keskusteluun.

Työryhmät kokoontuvat muutaman kerran syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana jakamaan ideoita ja ajatuksia, joita hankesuunnittelija työstää eteenpäin. Työryhmien jäseniltä toivomme sitoutumista työskentelyyn sekä suositusten ja toimenpideohjelman luonnosten kommentointiin.

Ilmoittaudu mukaan aamiaistilaisuuteen tästä linkistä viimeistään 17.10.2019 mennessä.

Hankkeesta tarkemmin Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tiedotteessa.

Mikäli et pääse paikalle, mutta olisit kiinnostunut osallistumaan työryhmien työskentelyyn tai kaipaat muita lisätietoja, voit olla yhteydessä hankkeen suunnittelija Sara Takalaan, p. 044 739 6560 tai sähköpostitse sara.takala(at)tsv.fi.

Kuva: Hans Peter Gauster / Unsplash

Sinua saattaisi kiinnostaa myös