Tiedekioski

Mitä sinä haluaisit kysyä ruuasta?
Starttid
Sluttid
Plats
Helsinki

Helsingin keskustakirjasto Oodin ala-aulaan (Töölönlahdenkatu 4) rakentuu 15.–16.1.2021 Tiedekioski. Kioskilla kuullaan lyhyitä tietoiskuja ruuasta, ruokakulttuurista, ruuantuotannosta ja ruuan ympäristövaikutuksista. Ruokaan perehtyneet tutkijat päivystävät kioskilla molempina tapahtumapäivinä klo 14.00–18.00. Tutustu myös Oodin opetuskeittiön ohjelmaan palkokasveista.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka. Helsingin katukuvasta tuttuja lippakioskeja muistuttavalla kioskilla voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kioskin irtokarkkihyllystä löytyy purkkikaupalla ruokaan liittyviä faktoja.

Tiedekioskin konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.

Opetuskeittiön ohjelman toteutuksesta vastaavat Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden ja maataloustieteiden osastojen palkokasvihankkeet (Leg4Life, LeguComf ja 3TexVegS+H), joista ensin mainitussa mukana ovat myös THL ja Luonnonvarakeskus.

Lisätietoja Tieteen päivien sivuilla

Deltagande
På plats
Tapahtuman teemat
Ansvarig organisation
Delegationen för informationsspridning (TJNK)
Vetenskapliga samfundens delegation (TSV)