PERUTTU: Tiedekioski

Mitä sinä haluaisit kysyä ruuasta?
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Helsinki

Tiedekioski joudutaan perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Yleisötilaisuuksia koskeva kielto jatkuu vähintään tammikuun loppuun asti.

Ensi viikolla vietettävä tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö toteutuu pääosin verkkotapahtumana 20.1.2022.

- 12.1.2022

*****

Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Ensimmäinen Tiedekioski oli tarkoitus järjestää 15.–16.1.2021 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Koronapandemian aiheuttamien poikkeusolosuhteiden vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää vuodella eteenpäin.

Tiedekioskille suunniteltu ohjelma siirtyy sellaisenaan tammikuulle 2022. Ruoka-teeman ympärille rakennettua ohjelmaa päästään seuraamaan keskustakirjasto Oodissa 21.–22.1. Samalla viikolla vietetään myös Tieteiden yötä 2022.

Kioskilla kuullaan lyhyitä tietoiskuja ruuasta, ruokakulttuurista, ruuantuotannosta ja ruuan ympäristövaikutuksista. Helsingin katukuvasta tuttuja lippakioskeja muistuttavalla kioskilla voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kioskin irtokarkkihyllystä löytyy purkkikaupalla ruokaan liittyviä faktoja. Ruokaan perehtyneet tutkijat päivystävät kioskilla molempina tapahtumapäivinä.

Tiedekioskin ohjelma Tieteen päivien sivuilla

Tiedekioskin konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Muut järjestäjät
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)