Tiedeklubit tarjoavat mielenkiintoista tiedeohjelmaa pitkin syksyä

15.10.2020
""

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamista tiedeklubeista päästään tänä syksynä nauttimaan podcasteina sekä mahdollisuuksien mukaan livetapahtumina.

Monipuolinen ohjelma ammentaa kokemustutkimuksesta, tiedonjulkistamisesta ja vaihtoehtoisten faktojen maailmassa luovimisesta.

Syksyn tiedeklubi-podcastit julkaistaan SoundCloudissa 29.10., 26.11. ja 17.12. Marraskuun ja joulukuun livetapahtumat järjestetään 25.11. ja 16.12. Manalassa (Dagmarinkatu 2), jos vallitseva virustilanne sen sallii. Lokakuun tiedeklubi julkaistaan ainoastaan podcastina.

Voidaanko kokemuksia suunnitella? Muodostavatko kuulokkeet todellisuuskuplia? Olemmeko matkalla informaatioaikakaudesta kokemusaikakauteen? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia lokakuun tiedeklubilla, kun Aalto-yliopiston professorit Virpi Roto ja Sebastian Schlecht keskustelevat voimakkaassa nousussa olevan tutkimusalan, kokemustutkimuksen, näkymistä. Keskustelu käydään englanniksi.

Marraskuun tiedeklubilla tieto- ja tieteiskirjailija Risto Isomäki keskustelee toimittaja Jakke Holvaksen kanssa tieteestä, tiedosta ja tiedonjulkistamisesta. Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon tänä syksynä saanut Isomäki tunnetaan työstään maan, meren ja ilmaston tulevaisuuden puolestapuhujana.

Vaihtoehtoiset faktat ovat soluttautuneet poliittiseen retoriikkaan, mutta osattiin sitä muokata totuutta ennenkin. Nyt totuuden lisäksi tulilinjalla on se tapa, jolla totuutta selvitetään. Joulukuun tiedeklubilla kuullaan ennakkomaistiainen Tieteen päivien 2021 ohjelmasta. Tieteen päivillä esiintyvää poliittisen historian tutkija Timo R. Stewartia haastattelee toimittaja Helen Partti.

Tiedeklubien pääjärjestäjä on Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Klubien ohjelma syntyy yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Syksyn tapahtumien ohjelmasta vastaavat TSV:n ohella Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tulevaisuuden tutkimuksen seura. Yhteistyössä on mukana myös Helsingin yliopiston Alumniyhdistys.

Lisätietoja:

Mandi Vermilä
Vastaava tapahtumatuottaja
Tieteellisten seurain valtuuskunta
(09) 228 69 221 | mandi.vermila@tsv.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös