Pääsihteeri Reetta Kettunen Arktisen keskuksen neuvottelukunnan jäseneksi

29.11.2019
Arktisen keskuksen logo.

Tiedote 29.11.2019.

Lapin yliopiston Arktinen keskus on valtakunnallinen kansainvälistä arktista tutkimusta tekevä tiedekeskus ja tutkimuslaitos. Keskuksen tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää paremmin arktisen alueen luonnonympäristöä sekä fyysistä ja sosiaalista ympäristöä. Arktinen keskus muokkaa tieteellistä tietoa laajalti ymmärrettävään muotoon niin poliittisille päättäjille kuin suurelle yleisölle.

Arktisella keskuksella on tieteellinen neuvottelukunta, joka toimii neuvoa-antavassa ja ohjaavassa roolissa. Neuvottelukunta tukee Arktisen keskuksen johtamista antamalla neuvoa tutkimussuunnittelussa, tiedekoulutuksessa, viestinnässä ja tutkimuspalvelujen tarjonnassa.

Lapin yliopiston rehtori on nimennyt Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettusen Arktisen keskuksen kansainvälisen tieteellisen neuvottelukunnan jäseneksi toimikaudeksi 2020 - 2022. Muita jäseniä ovat

  • Professor Gail Fondahl, University of Northern British Columbia, Puheenjohtaja
  • Associate Professor Elena Gladun, Tyumen State University
  • Director Kristina Jonsson, Tekniken Hus i Luleå
  • Dr., Researcher Annika E. Nilsson, Division of History of Science, Technology and Environment (KTH, Stockholm)
  • Senior lecturer (associate professor) Johan Olofsson, Umeå University
  • Professor Hiroki Takakura, Director of the Sendai Centre for Northeast Asian Studies


- Olen iloinen ja otettu nimityksestäni. Arktinen keskus yhdistää erinomaisella tavalla tutkimuksen, tiedeopetuksen ja tiedeviestinnän toisiinsa niin että toiminnan kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Tätä synergiaa on ilo olla tukemassa, sanoo Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Kettunen.

Lisätietoa Arktisesta keskuksesta tästä linkistä


Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) on opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä. TJNK on tiedonjulkistamisen kenttää koordinoiva ja tiedonjulkistamista edistävä tiedehallinnon toimija.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös