Vastuullisen tieteen julkaisusarja on nähnyt päivänvalon

28.11.2019
" "

Sarjassa julkaistaan tieteen ja tutkimuksen avoimuuteen, vastuullisuuteen, saavutettavuuteen, tiedeviestintään sekä tieteen ja yhteiskunnan väliseen vuorovaikutukseen liittyviä julkaisuja.

Vastuullisen tieteen julkaisusarjassa (ISSN 2670-062X) julkaistaan julistuksia, linjauksia, selvityksiä, suosituksia ja muita asiakirjoja, jotka liittyvät tieteen ja tutkimuksen avoimuuteen, vastuullisuuteen, saavutettavuuteen, tiedeviestintään sekä tieteen ja yhteiskunnan väliseen vuorovaikutukseen.

Sarjan ensimmäinen julkaisu, ”Tutkimusjulkaisujen avoin saatavuus – Tutkimusyhteisön kansallinen linjaus ja toimenpideohjelma” julkaistiin Avoimen tieteen syyspäivillä 25.11.2019. Se löytyy osoitteesta https://doi.org/10.23847/isbn.9789525995206.

Julkaisusarjan toimituskuntaan (2019–2021) kuuluvat pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta; kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki, Tieteellisten seurain valtuuskunta; julkaisupäällikkö Sami Syrjämäki, Tieteellisten seurain valtuuskunta; päällikkö, avoimen tieteen palvelut, Susanna Nykyri, Tampereen yliopisto sekä ohjelmajohtaja Tuukka Tammi, THL.

Julkaisusarjan julkaisijana toimivat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV). Jokaisella sarjan julkaisulla on kuitenkin oma tekijänsä. Julkaisun tiedoissa kerrotaan, ketkä tai mikä taho on julkaisun taustalla ja minkä toimielimen työhön julkaisu liittyy tai mikä taho on rahoittanut tai tuottanut julkaisun.

Julkaisusarjan julkaisut ovat avoimesti saatavilla verkkoversioina. Ne tullaan julkaisemaan TSV:n tulevassa Edition.fi-julkaisupalvelussa.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Reetta Kettunen, reetta.kettunen@tjnk.fi
Kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki, henriikka.mustajoki@tsv.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös