Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot vuodelle 2021 jaettiin – Nuorten näkökulma ja luotettava terveystieto esillä monen palkitun työssä

16.9.2021
Kuvassa kymmenen ihmistä seisoo vieretysten palkintojuhlassa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on jakanut kahdeksan tiedonjulkistamisen valtionpalkintoa esimerkillisestä tiedonjulkistamistyöstä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kahdeksan tiedonjulkistamisen valtionpalkintoa merkittävästä ajankohtaisesta tai esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä. Vuoden 2021 palkitut heijastavat erityisesti koronakriisin esille nostamia teemoja, kuten huolta nuorten hyvinvoinnista ja mielenterveydestä. Palkituissa on poikkeuksellisen paljon nuoria tekijöitä, nuorten maailmaa kuvaavia teoksia ja tiedonjulkistamisen tapoja, joissa nuorilla on aktiivinen rooli. Korona-ajan palkituissa korostuvat myös luotettavan terveys- ja hyvinvointitiedon tärkeys. 

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot myönnetään vuosittain tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää valtionpalkinnot vuosittain Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä. 

Tutustu vuoden 2021 palkittuihin ja palkintoperusteisiin opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Palkintojuhla järjestettiin torstaina 16. syyskuuta Kansallisarkistossa. Katso palkintojuhlan tekstitetty tallenne YouTubesta Tiedetv-kanavalta

Kuva: Jaakko Lukumaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös