Tiedonjulkistamisen apurahat haettavissa jälleen toukokuun ajan

2.5.2023
Kuvituskuvassa teksti: Apurahahaku 1.5.-31.5.2023.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK) apurahahaku on alkanut. Vuoden 2023 tiedonjulkistamisen apurahat ovat haettavissa 1.5.–31.5.2023.

Tiedonjulkistamisen apurahoilla tuetaan monipuolista, monikanavaista ja uudistuvaa tietokirjoittamista sekä muuta tiedonjulkistamista. Tavoitteena on edistää tietokulttuurin monimuotoisuutta, elinvoimaisuutta ja saatavuutta sekä uuden tiedon hyödyntämistä yhteiskunnassa.

Keväällä 2023 haettavana ovat 2, 4, 6 ja 8 kuukauden apurahat. Tiedonjulkistamisen apurahoja voivat hakea yksityiset henkilöt tiedonjulkistamista – kuten tietokirjaa, dokumenttia, podcastia, journalistista artikkelisarjaa, työpajoja tai muuta osallistavaa yhteistoimintaa – palvelevan työsuunnitelman toteuttamiseen. Apurahoja voi hakea neljään eri hankemuotoon: 1) tietokirja, 2) muu tietokirjoittaminen, 3) tiedonjulkistamisen yhteistoiminta ja 4) muu tiedonjulkistaminen.

Tiedonjulkistamisen apurahat on tarkoitettu ammattimaiseen luovaan työskentelyyn ja niillä tuetaan uran eri vaiheissa olevia henkilöitä. Apurahat ovat harkinnanvaraisia ja niitä pyritään jakamaan laaja-alaisesti eri hankemuodoille, kuitenkin niin, että pääosa apurahoista kohdistuu tietokirjahankkeille. Apurahaa ei voi hakea kaunokirjallisuutta, käännöksiä, oppikirjoja tai tieteellistä tutkimusta varten.

Tutustu haettavissa oleviin apurahoihin ja hankemuotoihin sekä hakuohjeisiin verkkosivuillamme.

Täytä hakemus Tieteellisten seurain valtuuskunnan hakujärjestelmässä 31.5.2023 klo 16.00 mennessä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös