Mitä sinä haluaisit tietää ruuasta? Tutkijat vastaavat kysymyksiin Tiedekioskilla

16.9.2020
""

Helsingin keskustakirjasto Oodin aulaan rakentuu tammikuussa 2021 Tiedekioski. Kioskilla ruokaan perehtyneet tutkijat ja tietokirjailijat vastaavat kävijöiden kysymyksiin ja johdattelevat uusien kysymysten äärelle lyhyillä tietoiskuilla.

Osana Tieteen päiviä järjestettävä Tiedekioski on avoinna yleisölle 15.–16.1.2021.

Mitä on muuntogeeninen ruoka? Miten ruokavaliolla voi vaikuttaa ympäristöön? Mitä keskiajan suomalainen söi? Jos et malta odottaa tammikuuhun saakka, voit esittää oman ruokaan liittyvän kysymyksesi jo nyt Tiedekioskin verkkolomakkeella. Tieteen päivien somekanavissa julkaistaan syksyn mittaan asiantuntijoiden vastauksia kysymyksiin.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka. Helsingin katukuvasta tuttuja lippakioskeja muistuttavalla kioskilla voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kioskin irtokarkkihyllystä löytyy purkkikaupalla ruokaan liittyviä faktoja. 

Tiedekioskin ohjelma julkistetaan Tieteen päivien ohjelmanjulkistuksen yhteydessä 22.10.2020 osoitteessa www.tieteenpaivat.fi. Tapahtuman konseptista ja ohjelmasta vastaavat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen ympäristökeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Nuorisotutkimusseura.
 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös