Katsaus Tiedejulkaisemisen päivään 2020

4.1.2021
Tiedejulkaisemisen päivien logo.

Kansalliskirjaston verkkolehti Tietolinjassa 2/2020 on julkaistu kirjoitus vuoden 2020 Tiedejulkaisemisen päivistä.

Kirjoituksessaan Suomen tiedekustantajien projektisihteeri Matias Karekallas tiivistää päivän puheenvuorot katsauksiksi, jotka tarjoavat lukijalle kattauksen webinaarin antimesta. Karekallas toteaa , että yhden päivän virtuaalinen seminaari oli napakka ja tehokas. Toki kaksipäiväiseksi aiotun tapahtuman siirto verkkoon väistämättä vaikutti niin puheenvuoroihin ja niiden määrään kuin esti tuiki tarpeellisen sosiaalisen kanssakäymisen ja aiheista syntyvät spontaanit keskustelut.

Vuosittain järjestettävillä Tiedejulkaisemisen päivillä keskustellaan monipuolisesti tiedejulkaisemiseen liittyvistä aiheista, kuten avoimesta julkaisemista, vertaisarvioinnista, markkinoinnista, toimitusprosesseista ja tiedepolitiikasta. Tiedejulkaisemisen päivät on tarkoitettu kaikille tiedejulkaisemisesta kiinnostuneille: kustantajille, tutkijoille, toimittajille, yliopistokirjastoille, tiede- ja valtionhallinnolle.

Tilaisuuden järjestävät Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen tiedekustantajien liitto ja Kansalliskirjasto.

Vuoden 2020 aiheena oli monimuotoisesti, monikielisesti – saavutettavasti. Webinaari pidettiin 8.10.2020.

Tiedejulkaisemisen päivät tulevat taas syksyllä 2021. Toivottavasti ihan ”läsnäseminaarina”!

Lue kirjoitus: Karekallas M (2020). Tiedejulkaisemisen päivä 2020: monimuotoisesti, monikielisesti – saavutettavasti. Pysyvä osoite: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20201217101285´2

Sinua saattaisi kiinnostaa myös