Ilmoittaudu mukaan Tutkittu tieto ja media -tapahtumaan!

3.3.2022
Artikkelin kuvituskuva.

Tutkittu tieto ja media -tapahtuma järjestetään hybriditilaisuutena 1.4.2022.

Millaista tutkijoiden ja toimittajien välinen vuorovaikutus on? Onko faktoihin pohjaava tieto ja journalismi aina agenda- ja arvovapaata? Millainen tieto on luotettavaa ja miten varmistua tiedon laadusta?

Aprillipäivänä Päivälehden museolla keskustellaan tutkitusta tiedosta ja mediasta. Tutkijat ja toimittajat pyrkivät työssään samaan: luotettavan ja totuudenmukaisen tiedon tuottamiseen. Se, miten tietoa tuotetaan ja välitetään erottaa kuitenkin ammattikunnat toisistaan. Miten tutkittu tieto siirtyy tutkijalta toimittajalle? Entä millaisia faktantarkistuskeinoja toimittajat hyödyntävät työssään?

Tutkittu tieto ja media -tilaisuudessa pureudutaan tutkijoiden ja toimittajien väliseen vuorovaikutukseen sekä pohditaan, kuka tai mikä määrittää, mistä asioista ja kenen näkökulmasta media uutisoi. Päivän aikana keskustellaan lisäksi luotettavasta tiedosta ja sen tunnistamisesta – mitä jokaisen tulisi tietää tutkitun tiedon laadun varmistamisesta? Faktabaarin johdolla tilaisuudessa tutustutaan faktantarkistukseen ja kriittisen informaatiolukutaidon kehittämiseen.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täyttämällä verkkolomake 30.3.2022 mennessä. Paikkoja museolle on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä YouTuben Tiedetv-kanavalla. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse päivää ennen tapahtumaa. Tutkittu tieto ja media on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma.

Tilaisuuden järjestää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta yhteistyössä Faktabaarin kanssa.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Reetta Kettunen
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
040 733 5935
reetta.kettunen@tjnk.fi

Kuva: Unsplash.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös