Nuorten tutkijoiden iltapäivässä kerrotaan, kuinka puhua omasta tutkimuksesta eri yleisöille. Ohjelmassa asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemusten vaihtoa sekä oman vuorovaikutussuunnitelman laatimista.
Aika: torstai 12.9.2024 klo 13.30 - 16.30. Aloitus kahvitarjoilulla.
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Paikkoja on rajoitetusti. EDIT: Tilaisuus on täynnä (14.8.2024).
Tutkimukselta edellytetään usein vaikuttavuutta ja tutkijoilta osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun, mikä voi tuntua haastavalta, monimutkaiselta tai jopa turhauttavalta.
Miten päästä alkuun vaikuttavuustyössä? Kuka voi vaikuttaa ja millaisia erilaisia rooleja ja reittejä tutkijalla on valittavanaan? Millaisia eri tasoja päätöksenteossa on ja missä vaiheessa poliittista prosessia kannattaa vaikuttaa? Entä mitä tutkijan on hyvä ottaa huomioon toimiessaan median kanssa?
Tilaisuudessa opitaan tutkimuksella vaikuttamisen perusteita ja lähestytään vaikuttavuutta käytännönläheisestä näkökulmasta. Osallistujat pääsevät iltapäivän aikana pohtimaan myös itselleen sopivia vaikuttamisen tapoja.
Koulutus on maksuton ja tarkoitettu kaikille uransa varhaisessa vaiheessa oleville tutkijoille.
Lämpimästi tervetuloa!
Ohjelma
klo 13.30–14.00 Kahvitarjoilu
klo 14–14.10 Tervetulosanat
Pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
klo 14.10–14.30 Ruohonjuuritason vaikuttamista: Tutkija tavattavissa -palvelu
Nuorten Tiedeakatemian tiedekasvatuskoordinaattori Kim Krappala esittelee palvelua ja haastattelee väitöskirjatutkija Anastasia Gallenia kouluvierailukokemuksista.
klo 14.30–15.00 Kokemuksia kentältä
Kaksi näkökulmaa vaikuttamistyöhön. Puhujina dosentti, varavaltuutettu Oula Silvennoinen ja Nuorten Tiedeakatemian jäsen Saana Jukola.
TAUKO
klo 15.10–15.40 Tutkijana mediassa
Uskaltaako tutkijana tulla esiin? Miten median kanssa kannattaa toimia? Aiheeseen johdattaa politiikan tutkija ja Nuorten Tiedeakatemian alumnijäsen Johanna Vuorelma.
klo 15.40–15.50 Miten päästä alkuun? Vinkkejä vaikuttavuustyöhön
Suomalaisen Tiedeakatemian asiantuntijat Vaula Helin ja Linda Lammensalo jakavat parhaita oppejaan tiedevälittämisen kentältä sekä käytännön työkaluja itselle sopivan vaikuttamistavan tunnistamiseen.
klo 15.50–16.20 Vuorovaikutussuunnitelma, pienryhmätyöskentely
Vuorovaikutussuunnitelma on tutkijan henkilökohtainen, oman tutkimuksen vaikuttavuuden suunnittelutyökalu. Pienryhmätyöskentelyssä osallistujat pääsevät hahmottelemaan omaa vuorovaikutussuunnitelmaansa ja vaihtamaan ajatuksia.
klo 16.20–16.30 Loppusanat
Pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Järjestäjä: Tilaisuuden järjestää Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta yhteistyössä Suomalaisen Tiedeakatemian ja Nuorten Tiedeakatemian kanssa.
Kuva: Anne Haapanen