TJNK mukana Helsingin kirjamessujen Tiedetorilla 2022

""
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Helsinki

Torstaina kysymme, saako asiantuntija kikattaa? Perjantaina keskustelemme salaliitoista ja tietokirjoista.

Tiedetori järjestetään Helsingin Kirjamessujen Kruununhaka-lavalla 27.–28.10.2022. Tiedetorin koko ohjelma löytyy osoitteessa tiedetori.fi.

To 27.10. klo 18.00 – 18.30

Saako asiantuntija kikattaa?

All female -paneeli ja kiintiömies keskustelevat asiantuntijuuteen liittyvistä sukupuolisidonnaisuuksista ja soveliaasta kutyymistä.
Keskustelu liittyy tietokirjaan Tuula Vainikainen - Anu Lahtinen:  Proffapoluilla – Tutkittua ja koettua tiedenaisten elämästä (Avain, 2022).

Keskustelemassa ovat toimittaja Jakke Holvas, Yle, keskustelun vetäjänä sekä apulaisprofessori Anu Lahtinen, Helsingin yliopist ja yliopistonlehtori Anna Rastas, Tampereen yliopisto

Tuottaja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta

Pe 28.10. klo 17.30-18.30

Salaliittoteorioiden outo lumo – Tietokirjat informaatiosodan aikakaudella

Monenlaista tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan. Mikä salaliittoteorioissa kiinnostaa? Minkälaisia salaliittoteoreetikot oikein ovat? Miten tietokirjat voivat toimia silpputiedon ja suoranaisen disinformaation vastapainona? Keskustelemassa ovat salaliittoteorioista kirjoittaneet Pasi Kivioja, Noora Mattila ja Markus Tiittula. Juontajana Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen.

Tuottaja: Suomen tietokirjailijat ry ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta

 

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Muut järjestäjät
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)