Mikä meitä pelottaa Tieteiden yössä 10.1.2019

""
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Helsinki

Lisääkö tieto tuskaa vai lieventääkö tiede pelkojamme? Mitä tutkijat pelkäävät ja miten se vaikuttaa meihin kaikkiin? Kaupunginmuseon ala-aulassa keskustellaan tutkijoiden kanssa pelosta, rohkeudesta ja tieteestä. Ohjelman aikana on myös vapaa pääsy museon 4. kerroksen Pelko-näyttelyyn. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan! Järjestäjät: Helsingin kaupunginmuseo ja Vastuullinen tiede -hanke

Paikka: Helsingin kaupunginmuseon ala-aula (Aleksanterinkatu 16, Helsinki)

Aika: 10.1.2019 klo 17.00 - 19.00

OHJELMA-AIKATAULU

klo 17.00–18.00 Tieto pelkojen huojentajana ja lisääjänä
Miten tiede voi sekä vähentää että lisätä pelkojamme? Pääsihteeri Reetta Kettusen (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta) kanssa ovat keskustelemassa tutkija Paavo Järvensivu (BIOS-tutkimusyksikkö), yliopistonlehtori Leena Malkki (Helsingin yliopisto) ja ylilääkäri Markku Sainio (Työterveyslaitos).

klo 18.00–19.00 Tutkijan pelko ja rohkeus
Millaista on tutkijoiden pelko ja rohkeus, ja miten ne vaikuttavat meihin kaikkiin? Pääsihteeri Reetta Kettusen (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta) kanssa ovat keskustelemassa tutkija Annamari Huovinen (Mediakollektiivi), yliopistotutkija Tuija Saresma (Jyväskylän yliopisto) ja akatemiatutkija Oula Silvennoinen (Helsingin yliopisto).

 

Koko Tieteiden yön ohjelma löytyy osoitteesta www.tieteidenyo.fi

Tapahtuman järjestäjä
Helsingin kaupunginmuseo
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)