Suomen suurin tiedetapahtuma Tieteen päivät järjestetään Helsingin yliopistolla ja Tiedekulmassa 8.-12.1.2025. Aamukahveilla tutkijan kanssa syvennytään valittuihin teemoihin tapahtumapäivien ohjelmasta. Tervetuloa tapaamaan tapahtumassa esiintyviä tutkijoita, keskustelemaan ja nauttimaan kupponen kuumaa Helsingin yliopiston päärakennuksen aulan Fuksi-tilaan. Tilaisuuden juontaa Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen. Lisätietoja Tieteen päivien verkkosivuilla.
Mitä tänään syötäisiin? Uudet ravintosuositukset ja kestävä tulevaisuus
Suomalaiset ravintosuositukset muuttuivat vuonna 2024. Suositusten tavoitteena on tukea yhteistä terveyttä, niin ihmisen kuin luonnon kannalta, ja rakentaa kestävää ruoantuotantoa. Olemmeko valmiita ruokavalion muutoksiin, joita tavoitteiden saavuttaminen edellyttäisi? Ruokailutottumuksia käsitellään Tieteen päivien perjantain ohjelmassa suomalaisten muutosvalmiuden sekä uusien elintarvikkeiden kautta.
Keskustelemassa:
- erikoistutkija Helena Pastell (Ruokavirasto)
Nostot Tieteen päivien perjantain 10.1. ohjelmasta:
- Olemmeko valmiita muuttamaan ruokavalioitamme? – ympäristöllisesti kestävän ja terveellisen ruokavalion haasteet Suomessa Klo 11.30–12.45, Pieni juhlasali
- Uusien kasvipohjaisten elintarvikkeiden ja hyönteisten koostumuksen kiehtova maailma Klo 13–14, Tekla Hultin
Järjestäjät: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tieteellisten seurain valtuuskunta