Maailman myllerryksessäkin tarvitsemme jokapäiväisen ruokamme. Ideat, aatteet, ismit ja innovaatiot muokkaavat ravintoamme, mutta myös käsityksiämme hyvästä ruoasta. Kansallinen tiedeviestintäkongressi kurkistaa puurokuppeihin ja kaarimaljoihin sekä poikkeaa pelloille ja bisnekseen.
Ilmoittaudu mukaan tällä verkkolomakkeella 16.11. mennessä. Kongressi on maksuton ja kaikille avoin.
Ohjelma
10.00 Aamukahvit ja smoothie
10.30 Kongressin avaus
Pääsihteeri Ulla Järvi, Suomen tiedetoimittajain liitto ja pääsihteeri Henriikka Mustajoki, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
I SESSIO: Miten ruoasta puhutaan?
10.40–12.00
Keynote: Ruoka terveyden ja moraalin mittarina
Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Helsingin yliopisto
Julkisuuden ruokapuhe – myyttien purkamista vai poteroiden kaivamista
Keskustelijat: Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja, toimittaja Kati Pohja ja elintarviketieteiden professori ja varadekaani Mari Sandell Helsingin yliopistosta.
Paneelikeskustelun juontaa Henriikka Mustajoki.
12.00–13.00 Lounas (Suomen tiedetoimittajain liitto tarjoaa)
II SESSIO: Mistä ruoka tulee?
13.00–14.15
Ruokaa kiertotaloudesta?
Osa-aikaviljelijä ja tutkijatohtori Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto
Monimuotoisuutta peltoon maatiaisviljoilla
Lehtori Annika Michelson, Hämeen ammattikorkeakoulu
Kaikki omenasta
Tutkija Maarit Heinonen, Luonnonvarakeskus (LUKE)
14.15-15.00 Iltapäiväkahvit sekä Luken omena- ja perinneviljanäyttelyyn tutustuminen
III SESSIO: Mihin ruoka on menossa?
15.00–16.00
Solumaatalous ja sen mahdollisuudet – miten ne muuttavat tulevaisuuden ruokakokemustamme
Johtava tutkija Anneli Ritala, VTT
Solar Foods – Uuselintarvike ideasta tutkimukseen ja tuotantoon
Toimitusjohtaja Pasi Vainikka, Solar Foods
10 vuotta tiedeviestintäkongresseja: Älykkäästä kaupungista tulevaisuuden pellolle
Kuohujuomaa 10-vuotisen tiedeviestintäkongressin kunniaksi.
16.30 Kongressi päättyy
Järjestäjät: Suomen tiedetoimittajain liitto ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)