Köpstöd för bibliotek

×

Felmeddelande

Deprecated function: Assigning the return value of new by reference is deprecated i drupal_load() (rad 1374 av /var/www/drupal/includes/bootstrap.inc).

Köpstödet är ett av undervisnings- och kulturministeriet beviljat stöd för de allmänna bibliotekens inköp av sådan kvalitetslitteratur som inte har stor spridning. Stödet ger biblioteken större möjligheter att köpa in sådana under det föregående året utgivna kvalitetsböcker, som statens litteraturkommission eller delegationen har uppfört på köpstödslistan.

Utöver skönlitteratur och faktalitteratur kan listan innehålla böcker av typen lättläst, ljudböcker, böcker med extra stor text, inspelningar på på teckenspråk samt litteratur på samiska. Även översatt litteratur kan föreslås för intagning på köpstödslistan.

Listan på facklitteratur sammanställs av delegationen för informationsspridning, för skönlitteraturens del sammanställs listan av statens litteraturkomission. Mer om köpstöd för allmänna bibliotek på undervisnings- och kulturministeriets webbsidan.

Förslag senast 1.12.

Förslag till listan på facklitteratur kan lämnas in senast 1 december via förslagsblanketten (samma blankett som för förslaget till statspriser). Förslag kan också skickas per e-post eller post, gå till kontaktuppgifter.

Delegationen ger årligen undervisnings- och kulturministeriet förslag i mars.

Till förlaget: Varje förlag får föreslå maximalt sex (6) titlar för införande på listan. Av faktaböckerna som föreslås för intagning på köpstödslistan ska ett (1) recensionsexemplar inlämnas till delegationens byrå före den 1 december. Samtliga böcker som dittills under året inlämnats till delegationen är med i behandlingen, liksom också de böcker som föreslagits för statligt pris. 

Mer information per e-post/telefon, gå till kontaktuppgifter.