Ostotuki kirjastoille

×

Virheviesti

Deprecated function: Assigning the return value of new by reference is deprecated funktiossa drupal_load() (rivi 1374 tiedostossa /var/www/drupal/includes/bootstrap.inc).

Laatukirjatuki on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain kuntien kirjastoille myöntämä ostotuki. Ostotuen piiriin kuuluvat kaikki Suomen kunnat Ahvenanmaan kuntia lukuun ottamatta. Kirjastot saavat ostotukilistat, joihin on koottu vähälevikkisinä pidettäviä, laadukkaiksi katsottuja nimikkeitä, joita kirjastot voivat tilata tukisummalla. Kuluvan vuoden määrärahalla kirjastot voivat hankkia myös edellisen vuoden ostotukilistoihin sisältyviä teoksia.

Tietokirjallisuuden osalta laatukirjatukilistan laatii tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja kaunokirjallisuuden osalta valtion kirjallisuustoimikunta. Lisätietoa kirjastojen ostotuesta opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Määräaika esityksille 1.12.

Esitykset tietokirjallisuuden osalta tehdään vuosittain 1.12. mennessä sähköisellä lomakkeella (sama lomake kuin valtionpalkintoesityksissä). Esityksiä voi lähettää myös sähköpostilla tai postitse, ks. yhteystiedot

Kirjojen lisäksi ostotukilistalla voi olla selkokirjallisuutta, äänikirjoja, isotekstisiä kirjoja, viittomakielisiä tallenteita sekä saamelaiskirjallisuutta. Ostotukilistalle voi esittää myös käännösteoksia. 

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta laatii ministeriölle esityksen tietokirjallisuuden ostotukilistasta maaliskuussa. 

Kustantajille: Kukin kustantaja voi esittää ostotukilistalle enintään kuutta (6) nimikettä. Ostotukilistalle esitettävistä tietokirjoista pyydetään toimittamaan yksi (1) arvostelukappale neuvottelukunnan toimistolle 1.12. mennessä. Kaikki vuoden mittaan neuvottelukunnalle toimitetut, samoin kuin kaikki tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajaksi esitetyt teokset, ovat mukana käsittelyssä. 

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse/puhelimitse, ks. yhteystiedot.