Tiedonjulkistamisen apurahat

×

Virheviesti

Deprecated function: Assigning the return value of new by reference is deprecated funktiossa drupal_load() (rivi 1374 tiedostossa /var/www/drupal/includes/bootstrap.inc).

Apurahoitettavat hankkeet

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta myöntää tiedonjulkistamisen kohdeapurahoja yksityisille henkilöille tai työryhmien jäsenille (ei yhteisöille tai yhdistyksille) tiedonjulkistamista palvelevan työsuunnitelman toteuttamiseen lähinnä luovan työn korvauksina.

Kysymykseen tulevat tietoa popularisoivat kirjat, radio- ja TV-ohjelmat, lehtiartikkelit, sähköisessä muodossa julkaistavat tietotuotteet tai muut tietotuotteet. Näiden lisäksi jaetaan apurahoja tukemaan tiedonjulkistamisen yhteistoimintamuotojen pilotointia, erityisesti tiedon siirtymistä tutkijakunnan ja päätöksenteon välillä, tieteen ja taiteen rajapinnalla liikkuvia hankkeita sekä tiedekasvatuksen tueksi. 

Kaunokirjalliset kohteet, oppikirjat tai tieteelliset tutkimukset eivät kuulu apurahoituksen piiriin. Käännöstukia myöntää mm. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteydessä toimiva FILI.

Lue lisää rahoitettavista hankemuodoista tästä taulukosta.

Apurahojen suuruudet

Tiedonjulkistamisen apurahat myönnetään henkilökohtaisina apurahoina pääsääntöisesti luovan työn tukemiseen. Apurahojen myönnöt tehdään työskentelykuukausina. Apurahojen suuruudet noudattavat kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahojen ja -avustuksien suuruutta ja sisältävät MYEL-osuuden.

  • kahden kuukauden työskentelyyn 3 500 euroa (huom! Ei MYEL-velvoitetta)
  • neljän kuukauden työskentelyyn 7 000 euroa
  • kuuden kuukauden työskentelyyn 10 000 euroa
  • kahdeksan kuukauden työskentelyyn 13 000 euroa

Apurahat erityistapauksissa ja perustelluista syistä sisältää myös teknisluonteisia kuluja.

Vuonna 2017 apurahoja jaettiin yhteensä 290 000 euroa. Tutustu aiemmin myönnettyjen apurahojen suuruuksiin ja hankekuvauksiin.

Apurahojen hakeminen

Tiedonjulkistamisen apurahojen hakuaika on vuosittain toukokuussa. Hakupalvelu aukeaa 1.5. ja sulkeutuu toukokuun viimeisenä arkipäivänä klo 16.00. Huom. hakupalvelun sulkeuduttua hakemusta ei voi enää tallentaa eikä vahvistaa eli lähettää.

Vahvistamisen jälkeen hakija voi halutessaan tulostaa hakemuksen itselleen (sitä ei ole tarpeen lähettää enää paperisena).

Apurahapäätökset tehdään syyskuussa. Myönnetty apuraha on otettava vastaan myöntövuotena.

Muita apurahoja

Muita tiedonjulkistamisen kentän keskeisiä suomalaisia apurahoja ja palkintoja ja muita hyödyllisiä tahoja.

Koska sivut sisältävät pääosin muuttuvaa tietoa, pyydämme sivujen lukijoita informoimaan havaitsemistaan muutoksista, virheistä tai puutteellisuuksista, ks. yhteystiedot.

Lisätietoja

Muut tiedustelut, ks. yhteystiedot.